A telepítés
 
Megfelelő felszereléssel a BRAWOLINER® telepítése egy napon belül könnyen elvégezhető. Annak ellenére, hogy a berendezés használata egyszerű és a telepítési útmutató könnyen követhető, a BRAWOLINER® telepítését egy tapasztalt szakképzett szakember végezze. Emiatt minden felujítónak sikeresen kell elvégezni a BRAWOLINER® tanfolyamot.
 
 
 
A BRAWOLINER® módszer
9 lépés a sikerhez
 
Megfelelő felszereléssel a BRAWOLINER® telepítése egy napon belül könnyen elvégezhető. Annak ellenére, hogy a berendezés használata egyszerű, és a telepítési útmutató könnyen követhető, a BRAWOLINER® telepítését egy tapasztalt szakképzett szakember végezze. Emiatt minden mérnöknek sikeresen kell elvégezni a BRAWOLINER® tanfolyamot.
1. Előkészítés
 
Mielőtt a BRAWOLINER® felújítási munkákat kezdené, előkészítő intézkedések szükségesek.
Különösen fontos, hogy a csővet kitisztítsuk egy nagynyomású vízsugár vagy sugárhajtású buzogány segítségével. A gyanta és a csőfal között az optimális kötést csak úgy lehet elérni, ha a csövek jól vannak kitisztítva. Iszap, zsír, zsíradék, salak és egyéb lerakodások akadályt jelentenek.
A tisztítás után a csövet CCTV kamerával kell megvizsgálni, felderítve a meglévő károkat, oldalbekötéseket és csatlakozásokat. Ha a cső tartalmaz bármilyen kiálló csatlakozást vagy éles tárgyat, akkor ezeket el kell távolítani, mivel ezzel megnő a bélés megkárosításának kockázata.
 
 
 
2. A munkaterület üzembe helyezése
 
A munkaterületetet megfelelő módon kell előkészíteni, mielőtt a tényleges telepítést megkezdenénk. Minden szükséges eszköz és a teljes felszerelés rendelkezésünkre kell, hogy áljon arra, hogy bármikor használhassuk, a víz, az energia és a sűrített levegő is biztosítottnak kell lennie. Az is fontos, hogy meglegyen a megfelelő mennyiségű bélés, gyanta és kalibráló tömlő a munkák befejezéséhez.
 
 
 
3. A cső megmérése
 
Miután a csővet előkészítettük a felújításhoz, a felújítandó cső hosszát meg kell mérni.
 
 
 
4. A bélés vágása
 
Kiindúlva a megmért csövek hosszából, a bélést megfelelő méretekre lehet feldarabolni. Kérjük, hogy ne felejtsd el hozzáadni az extra hosszt, ami szükséges a telepítésnél, mint azt a telepítési kézikönyvben is olvashatja.
 
 
 
5. A gyanta megkeverése
 
Miután már mindent előkészítettünk, a bélést is megfelelő hosszúságúra felvágtuk, lehet elkezdeni a gyanta keverését. Amint a gyantát és a keményítő komponenst egyesítjük, elindul “kötésidő”. Ezen időszak alatt a bélést impregnálni és kifordítva kell bevezetni a csőbe.
Fontos, hogy mialatt a gyantát keverik, ne kerüljön bele levegő. Annak érdekében, hogy biztosítsuk a két komponens optimális megkeverését, a keverési időnek három percig kell tartania.
6. A bélés impregnálása
 
A BRAWOLINER®-t az impregnáló asztalra fektetjük az impregnáláshoz. Egy vákuum-szivattyú van erősítve a bélés végéhez, amely megkönnyíti az impregnálást, azáltal hogy kiszívja a levegőt a bélésből. Ezután a bélést tele töltik kevert gyantával. A BRAWOLINER® külső fólia bevonata szivárgás elleni védelmet nyújt.
A bélés előre és hátra történő ismételt hengerlése egyenletesen bedolgozza a gyantát a bélés szerkezetébe. A BRAWO® gyanta zöld színe vizuális segítséget nyújt az impregnálásnál, mivel impregnálást csak akkor lehet megállítani, ha a bélés teljesen színezett.
7. Inverzió
 
Egy speciális inverziós dobot használunk a BRAWOLINER® telepítéséhez. Az első lépésben a bélést be kell illeszteni az inverzió dobba és a nem biztosított végét kifordítani az inverziós kanyarban és összekapcsolni. A bélés inverzióját sűrített levegővel végezzük. A gyantában áztatott bélés oldala kifelé fordított és a cső falához nyomódik a sűrített levegő ( 0,2-0,3 bar) nyomása által.
8. A bélés megkötése
 
A bélés szobahőmérsékleten is megkött. Viszont a bélés meleg vízzel való temperálása jelentősen lerövidíti a kötésidőt. Ehhez javasoljuk a zárt vízkört és a Hotbox keringtető szivattyút, amely energiát és vizet szállít a bélésbe.. A megkötési folyamat befejeződött, ha a bélés teljesen megszilárdult. A „forró kúra” körülbelül 100-180 percig tart, attól függően, hogy milyen típusú a gyanta.
9. A bélésvég és a beömlőnyíl megnyitása
 
A folyamat végén a bélést ki lehet nyitni, ha a bélés teljesen megszilárdult. Valamennyi oldalirányú beömlőnyílás kapcsolodását újra kell nyitni. Ehhez ajánljuk a marórobot használatát.
 
 
 
 
 
BRAWOLINER® telepítési animáció
VIDEO